Gjær hunden ting du ikke ønsker?

elinpraefcke

 Gjør hunden ting du ikke ønsker den skal gjøre……?

  • Hopper ned fremmede?
  • Gir deg senebetennelse i armene på tur?
  • Skjemmer deg ut når det kommer andre hunder?
  • Stikker av fra deg?
  • Bjeffer på alt og ingenting?

 

 399702_10151107135339010_15353486_n556207_3731010328343_2017294038_n

 

Hopper på deg, besøkende og på fremmede….?

   ….. All oppmerksomhet er god oppmerksomhet – tar du hunden og dytter den ned – da er det    belønning for hunden, får hunden lov å hilse og klappes når den hopper – da belønnes den! Slutt og belønn hunden gang på gang for å hoppe. Vær konsekvent. Snu ryggen til hvis den hopper, prøv å belønn hunden med godbiter før den rekker og hoppe. Få besøkende og de som ønsker å hilse til å gjøre det samme.. Instruer de som vil hilse – det er de som trenger opplæring – hunden gjør bare det som den får oppmerksomhet fortest av – og hva den har lært!

turidhovland10

(foto: Turid Hovland

 577524_447523658657177_1311098873_n (1)

Drar av deg armene når dere går på tur…?

Kle på hunden sele og bånd på rundt 3 meter – gi hunden bevegelses frihet. Kutt ut flexiline. La den snuse, ikke dreg den med deg. Når hunden trekker i båndet, stopp opp– ikke la det lønne seg. Følg med hunden først når lenken er slakk. Belønn hunden der du ønsker den skal gå, belønn mye i starten, for så å øk tiden den skal gå pent litt og litt.

Du kan og lage en smattelyd – belønn hunden. Etter hvert lager du smattelydet – og går et skritt eller to – og belønn. Øk gradvis tiden mellom smattelyden og belønningen. Belønn hunden for slakt bånd og at den følger deg..

Det kan være lurt å bruke en type sele når vi ikke har tid eller mulighet å trene og bare skal fra a-b og klipse over og bruke en annen sele en den vi vanligvis går på tur med. I starten kan det være greit for hundene å få et klart skille.

                      7921_268742875323_1167371_n tora

250_18913661929_2157_n

(foto:Cesilie Pedersen)

Blir helt gal når den ser andre hunder….?

. Får hunden din mettet sine sosiale behov? Gå sosiale turer med andre hunder i bånd. Rolige snuseturer med god avstand, for så å minke avstanden gradvis. Koselig for hunder og eiere, og hundene lærer at man ikke alltid må leke når en ser andre hunder. God vane å ikke hilse på alle hunden en ser. Skal du la hunden din leke med andre. Begynn alltid med en rolig tur, la de leke i kort tid, for så å gå en rolig tur. Trenger ikke leke med alle! Bedre med noen gode venner – enn mange bekjente! Bruk smattelyden og gå i bue rundt hunder på tur. Bruk god plass.

 
 
 
IMG_4673
 
Hunden din stikker av når du roper kom – eller den står 3 meter unna deg og vil ikke komme inntil deg…?
 
 … Har du lært den hva kom faktisk betyr? Hva betyr kom for hunden? Har du stilt for vanskelige krav for fort? Legg opp treningen lettere, bytt kommandoord. Få noen til å holde hunden, gå i fra hunden; klapp deg på låret: si kom og belønn hunden for å komme. Øk avstanden litt og litt, samme med forstyrrelsene. Husk det er vanskeligst for hunden og velge deg når den løper mot noe spennende – da må du være mer spennende, og det må lønne seg å velge deg! Bruk ekstra gode godbiter når du øker vanskelighetsgraden! Ikke gjør det for vanskelig for fort! Øk vanskeligheten litt og litt! Husk også å ikke bare rop kom når du skal sette hunden i bilen, ta den fast  – eller at det kommer noen mot dere; ikke la kom bli et signal for «nå må du følge med de andre som kommer» 
 

IMG_7351

IMG_4444
 
Bjeffer på lyder, lysglimt, besøkende og annen småbjeffing…?

Finn ut hvorfor hunden bjeffer, den ønsker å fortelle deg noe – HVA? Det nytter ikke kjefte og styre, dette vil mest sannsynlig øke bjeffingen. Bjeffingen er bare et symptom på noe annet, når du finner ut årsaken – da kan du jobbe med bjeffingen. Kanskje er det kronisk langvarig stress? Kanskje redsel mot mennesker? Mørkeredd? Begynn å bruk håndtegn (se bildet) og vis mot hunden når den ikke skal bry seg med hva du gjør, det som kommer, lyder osv. Det skal bety «ikke bry deg med dette». Gjør dette til en god vane.

Hvis hunden bjeffer for å fortelle deg at det er noen på yttersiden; ta hunden på alvor og se hva som faktisk er der! Bjeffer den på lyder eller bare i lufta: kan dere gå imellom med kroppen (ikke dytte eller fysisk være borti hunden, men bare stille deg mellom det hunden bjeffer på og hunden). 

cropped-img_4752.jpg

Dette er bare heelt korte, små forklaringer, for å få dere til å tenke. dette er ikke noen «quickfix» som tar en dag. Men tenk alltid over hva konsekvensen FOR HUNDEN blir når hunden gjør noe. og hva den FAKTISK lærer!logo (2)

 Trenger du hjelp?

Da kan du ta kontakt med meg på mail artigmedhund@live.no

eller på tlf 97034291

Ledige plasser på hverdagslydighetskurset i uke 40 i Hammerfest – som tar for seg hverdagslig problematikk vi møter! Bli med på kurs 🙂

Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: