Den spennende skattekiste!!

Hei alle sammen!! 

Som jeg har nevnt tidligere, så går jeg på en hundetrenerskole hos Turid Rugaas. I helgen har jeg vært på skolesamling i Tyristrand og møtt igjen alle mine trivelige medstudenter! Det er alltid så artig å møte de igjen, og jeg stortrives i deres selskap! Til denne helgen hadde vi fått i oppgave og finne noe vi skulle instruere i. Vi kunne velge å instruere for 1, 2 eller alle sammen. Vi skulle bedre våre ferdigheter innenfor instruering og få tilbakemeldinger fra gruppen! Dette var veldig spennende! Det var utrulig mange flotte, og artige instruksjoner, men det var spesielt en instruksjon som jeg virkelig ELSKET!! Det var Åse Karina Houlison sin instruering i hvordan vi skulle lage «Skattekister» for hundene! Jeg er så forkjemper for mentale oppgaver for hundene våre, og synes de skal få noe å bryne seg på hver eneste dag!! Dette er en fantastisk oppgave, som jeg virkelig ser Kalix har hatt stor glede av allerede! (jeg måtte jo selvfølgelig prøve det ut med engang jeg kom hjem, det tyder på en god instruksjon Åse!!!)

Så, hva er egentlig «Skattekiste»???

Det du trenger er:

IMG_7539

IMG_7540

IMG_7541

En eske i ønskelig størrelse, papir/avispapir (HUSK å ta ut stiftene i avisen), noe godt hunden liker (kan og bruke leker hvis det er ønskelig)

IMG_7543

IMG_7542

OG sist men ikke minst – en nyskjerrigper!

Det neste du gjør er: Legg en godbit i papiret, krøll det sammen, og legg det i boksen. Lag også noen krøllete ark uten godbit inni. Nå boksen er full, lukker du igjen.

IMG_7544  IMG_7545

IMG_7547  IMG_7546

Når det er første gang, er det lurt å lage et «titte/lukte» hull. Slik at hunden får en forsmak. Dette gjelder spesielt hunder som er redde for å ødelegge ting! Prøv å vær passiv, la hunden finne ut av dette selv. Men trenger hunden litt oppmuntring til å fortsette kan du gi rolige ros ord til den, og vise at det er greit at den ødelegger esken.

IMG_7549

Så er det bare og servere! Kalix har ikke store begrensninger angående å ødelegge ting….. Så dette syntes han var meget spennende.

IMG_7559

IMG_7553

IMG_7554

IMG_7557

Det blir litt å rydde opp etterpå, men hva gjør vel det når hundene kan ha det så artig med sin egen lille skattekiste????

IMG_7562

Jeg utfordrer dere alle til å prøve denne mentale aktiviteten, gjerne del bilder på facebooksiden til Skøy Hundeskole! 

LYKKE TIL! 🙂

Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: