Konkurranselydighetskurs!

IMG_7414

 

Idag har jeg vært på første kursdag på konkurranselydighetskurset hos Marita Holm. Spennende og det ga meg masse treningsinspirasjon!!:)

Her er en kort oppsummering av det jeg rakk og skrive ned imellom «slagene! Håper det gir dere noe – kanskje gir det dere mer lyst å være med på konkurranselydighetskurs i Hammerfest 18 og 19 mai!?? Kun to ledige plasser!

– En må være rettferdig ovenfor hundene, og lage seg et treningssystem slik at hundene vet når de skal ha full fokus – å når de ikke trenger dette. Lurt å gjøre det samme før en treningsøkt. Feks hvis du bruker bur – kan du se på Crate games.  Jeg bruker alltid å leke med hundene før en treningsøkt. Dette øker ofte intensiteten og er et signal til hundene «nå skal vi trene».

IMG_7424

– Hovedfokus på hundetrening bør være fokus på at hunden tar egen initiativ. Ser skal være artig å trene hund!! Vi må tenke på hva som passer for vår hund, men også oss som hundeførere! Vi må legge til rette slik at vi lykkes, det finnes ingen fasit på hvordan ting skal gjøres, og noe funker for noen – mens ikke på andre. Det er også viktig at en tar i betraktning dette når man ser på andre som trener – selv om den hunden gjør det super bra pga dette – kan det være det rett å slett ikke er noe som funker på din hund. Det er mange ulike metoder for å trene inn ting, om en bruker shaping eller lokking er ikke så viktig – så lenge det får framover og er artig for hundene!! (Og oss)

– Nr 1 er å lage en plan. Skal hunden tilby atferden forran deg eller på siden, bak deg eller hva?

– Er øvelsen dårlig, fjern kommandoen og begynn på nytt.

IMG_7438

– Grunnlaget for treningen er at hunden ikke skal bli passiv. Derfor er det farlig å kun drive med lokking, spesielt på valper og unge hunder. Vi må huske å ikke være statisk. Hvis du feks skal trene oppsitt fra dekk, kan det være greit å lokke ned i dekk uten å si noe – for så å trene oppsitt. Da blir det ikke så mye styr rundt øvelsen du FAKTISK skal trene på. Prøv å tenk over hva du trener på, og om du faktisk trener det du trur du trener på. Kan være lurt å filme.

– Presignaler før øvelsene (feks klapp på hodet før stå under marsj, stryk på kinnet før dekk under marsj osv) kan fungere fordi kroppspråket vårt er ofte det hunden tolker bedre enn de verbale signalene – MEN det er viktig å huske på at feks i Elite mannekengen skal hunden gå både stå, dekk og sitt under marsj uten at du tar i hunden imellom øvelsene.

IMG_7447

– Når vi skal shape fram en atferd er det viktig at vi ikke står i «konkurranseutgangstillingspossisjon». Stå ikke slik du skal stå på konkurranse. Stå med foten fram, eller bak, eller på huk, eller uansett – bare ikke i den posisjonen. Varier possisjon ofte også, slik at du og hunden ikke «låses» med å feks bare trene forran. Sett ikke øvelsen til venstre siden av deg (frivedfot possisjon) før den er virkelig god og er under god stimulus kontroll.

– Når en skal shape fram en ny atferd er det viktig å ikke vente ut hunden for lenge. Må du vente lenger enn 5 sekunder (ca) må du legge kriteriene litt lettere slik at du får høyere belønningsfrekvens. Det er viktig at du ikke går over til lokking ETTER at du har startet en økt med å lokke – ettersom du da «gir opp», og lærer hunden å være passiv. Hjelp med engang, eller la vær! Ikke begynn å shape, for så å lokke på en og samme økt og øvelse. Vi må huske på å ikke «knekke» hundene med å vente ut forlenge.

IMG_7442

– Ikke gi en kommando hvis ikke hunden har fult fokus. Trur du ikke hunden kommer til å høre på kommandoen – ikke si noe. Tren heller mer på fokus da, og vent til at du trur den kommer til å gjøre kommandoen. Det er ingen vits å si kommandoen til en hund som fokuserer på nabohunden.

– En må tenke på hundens stressnivå og hvordan en skal legge opp treningen. Hunder med høyt stressnivå er det kanskje ikke det beste og lekelekeleke imellom treningen- da kan det «koke» for mange hunder. Noen hunder fungerer mer på mat, noe som ofte får ned stressnivået hos hundene. Noen hunder som trenger litt mere stress bruker en mere ball og leker. Det går selvfølgelig ann og kombinere disse og det er det optimale (for meg hvertfall).

IMG_7450

– Det en må huske på med stress, hjelp – og egentlig alt annet er «så lite som mulig, men så mye som nødvendig!»

– Det jeg skal trene videre på er: Target på frivedfot, innsitt med targetstick, dekk og sitt (fart, vurderer å begynne helt på nytt med frivillie dekker og legge på ny kommando)

IMG_7453

Dette kurset ga meg mye treningsinspirasjon og jeg får veldig lyst til å trene masse, masse masse. Det er godt med litt motivasjon!! Marita har veldig lik tankegang som meg når det gjelder trening, så jeg trives godt på kurs hos henne:) Dette er ca 5 % av all informasjonen jeg tok til meg idag, men bare det jeg rakk og skrive opp! 😉

Takk alle sammen som var der for et hyggelig kurs! 

IMG_7465

Jeg skal ha konkurranselydighetskurs i Hammerfest den 18 og 19 mai, 12 timers kurs med teori og praksis. Her lærer du mer om læringspsykologi, momentlære, belønningsutvikling, innlæring – fra start til ferdig øvelse, hvordan få hunden til å ikke bry seg om forstyrrelser, baklengskjeding, stimuluskontroll +++   Dette er for ALLE, uansett erfaring, rase og alder! Passer for nybegynnere, men også dere som har trent litt konkurranselydighet.  Du kan lære mye om generell innlæring  som kan brukes i hverdagen også, men du lærer også hvordan du kan legge opp til å kunne konkurrere i Lydighet!!  Kurset er fra klokken 10.00 – 16.00. 12 timer teori og praksis! Kun to plasser ledig. Det koster 1400 kr og delta med hund, og 500 kr uten hund. BLI MED DU OGSÅ!! Dette blir skøy for både hund og eier!! For påmelding eller spørsmål kan du kontakte meg på tlf 97034291, eller mail artigmedhund@live.no!

310979_10150814118540324_1713171926_n

Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: