Når vi to blir tre!

IMG_8402

Som kanskje mange har sett på facebook har det kommet en ny hund i hus – nemlig lille Cera! Cera er en sprek frøken, som kommer fra samme oppdrett som Kalix, Spinnrocken. Cera er søstra til Kalix sin mamma, og blir derfor Kalix tante.

Har vært i kontakt med Ceras forrige eier i godt over et halvt år nå, og veide frem og tilbake om hun skulle komme hit eller ikke. Det var mange fordeler, men også mye praktisk som skulle klaffe. Etter mye om og men fant jeg vel ut at jeg ønsket en til hund, for min egen del – men også for Kalix sin del. Jeg synes det er lettere å la de være alene hjemme sammen, en bare å elte Kalix alene. Jeg har også vært vant til å alltid ha to i hus – å synes det blir litt stusselig med bare en! Så, derfor ble det avgjort at Cera skulle få komme hit og bo sammen med oss.

IMG_8620

Jeg ønsket ikke løpetid i hus, så vi ordnet slik at hun ble sterilisert før hun kom hit til oss, steriliseringen måtte klaffe i forhold til løpetiden, og jeg ønsket at hun skulle komme seg og bli psykisk og fysisk frisk før hun flyttet – derfor tok det ganske lang tid fra avgjørelsen var tatt til hun faktisk kom i hus. Jeg synes at hundene skal være på topp psykisk og fysisk når de skal gjennom en så stor påkjenning som det er å flytte. Det var egentlig greit å ha god tid å forberede seg selv på forandringer.

IMG_8773

Når helgen Cera skulle flytte inn til oss kom, hadde jeg sommerfugler i magen. Jeg har alltid ELSKET blue merle fargen – å endelig skulle jeg få meg en egen liten spraglete frøken! Madelen (Ceras tidligere eier) og Amanda med Gry (Gry er søsteren til Kalix) kom kjørende hit og ble her fra fredag til søndag! Det var kjempe koselig å treffe dem, og vi hadde en trivelig hundehelg! Det var artig å se Kalix og Gry leke – de var så sinnsyk lik i lekemetode, lile spretten og bøllete – i full fart! Håper vi ses snart igjen!

IMG_8721

Jeg og Cera er kommet igang med litt lydighet og litt agility trening! Hun er fantastisk ivrig, og synes at mat og leker er fantastiske belønninger! Hun er et STORT matvrak! Dette er helt klart en stor fordel i treningen –  da hun virkelig gir alt for masse ulike belønniner!! Hun er med på alt, og super gira – så dette blir spennende!! Det er så deilig å ha en hund som ikke er valp/unghund, unghundene har en tendens til å ta inn over seg det man trener på – for så at det går ut igjen det andre øret; en må ha kjempe korte repetisjoner, over veldig mange økter, mens med Cera går det inn i hodet – å ikke ut igjen like fort! Hehe! Jeg elsker å trene voksne hunder som er lett å belønne!:D Så dette blir en spennende kommende sesong.

390089_233550513389725_94017125_n

Planen for både Cera og Kalix for 2013 er:

– Lydighet: K Starte i kl.1 og få opptrykk til kl.2, C: opprykk til Elite

– Bruks: Begge: Starte i klasse D bruks med spor og få opprykk til klasse C.

– Agility: Cera: starte i kl.1

– Eksteriørbeskrivning: Kalix: få stilt ut minst en gang.

IMG_8824

Så dette blir spennende, nå er treningsplanen lagd, og vi er i full gang          med forberedelser til konkurransene. Planen er å starte lydighet i  Hammerfest i Mai som start på sesongen. MEN, vi skal ikke bare trene – vi skal gå på koselige turer, oppleve nye ting og utvikle oss som hund(er) og menneske! 🙂 Jeg trur dette kan bli et spennende år!

523204_10152417124590324_540031888_n

Publisert i Diverse Hund
2 kommentarer på “Når vi to blir tre!
  1. spinnrocken sier:

    Många lyckönskningar till er alla tre. Hoppas ni blir ett bra team och trivs med varandra !

    AnnLoice

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: