Wææææ, overbitt!

Hei alle sammen!

Idag hadde jeg bestilt time hos dyrlegen for å gi Daisy full tannbehandling. Dette viste seg og være helt unødvendig! Hun hadde flotte tenner, og hun fant ingen hull, og nesten ingen tannstein. Det er helt utrolig i forhold til hennes alder!! Kalix fikk Rabies vaksine og pass, samt ormekur til vi skal kjøre gjennom Sverige. Reglene der sies at hunden må ha ormekur 48 timer før hunden forlater Sverige. Dette må jeg selv føre en egenerklæring for. Det var de samme reglene mellom Norge og Finland også, men disse er nå fjernet.

Når dyrlegen gikk over Kalix så hun på tennene hans. Jeg har egentlig ikke sett på de tennene med andre øyne enn «har han mistet noen flere tenner», men det viste seg at Kalix hadde overbitt. Ikke så mye, men litt. Jeg ble ganske lei meg der og da, for det hørtes ut på henne som om Kalix ville forbli slik. Hun ga meg tips om at han skulle bære mye ball, veldig store baller slik at han bet over disse. Men jeg lurer da på om tennene vil bli stikkende mer utover? I forhold til hvordan tennene til et barn som bruker veldig mye smokk som ikke er tilpasset, om det vil ha samme funksjon? Har noen erfaring på dette feltet?

Her er Kalix sine tenner:


MEN jeg har lest rundt omkring på nettet, samt forhørt meg litt rundt og dette er vist veldig vanlig, spesielt for Auusien. Av og til vokser Underkjeven saktere enn overkjeven. Så Kalix utstillings karriere er kanskje ikke over enda! Jeg håper virkelig at tennene retter seg opp etterhvert! Har du noen erfaring med dette?? 🙂

Ellers startet hverdagslydighetskurset i Hammerfest idag. Masse flotte deltakere, gleder meg til å treffe hundene i morgen!

 

 

 

Stikkord: ,
Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: