Brukstrening

Hei Alle sammen!

Idag har Kalix og jeg vært og trent spor og med Veronica, Wii (Jack Russel terrier) og Fokus (australian shepherd).

Wii fikk seg to spor med pølsebit i hver 50 meter ca (jeg er elendig å beregne avstand). Første sporet var 100-150 meter. Det andre var en del lengre. Han gikk kjempe bra, og ble imponert over hvor bra han gikk til tross for sin unge alder av 6 måneder.

Kalix fikk prøve spor for første gang idag. Først la jeg ut en pølsespor hvor jeg la pølse i hvert skritt jeg tok. Tok ca 40-50 små skritt før jeg la ballen hans ned. Dette gikk han rimelig greit, spiste pølser som bare det. Spor nummer to brukte vi en annen innlæringsmetode. Da lekte Veronica med Kalix, før hun sprang ut i skogen og gjømte seg. Første gang fikk Kalix se hele veien hun sprang, for å snus rett før hun begynte å legge seg ned. Så ventet jeg litt og lot han spore opp. Neste spor fikk han se at hun sprang halvveis, mens siste spor fikk han bare se akkurat at hun startet å springe. Kalix tok dette kjempe bra, hadde veldig god fart og jobbet selvstendig. Han snudde seg ikke tilbake mot meg, men jobbet helt selv. På slutten av det siste sporet begynte han og bli sliten og prøvde å finne henne med synet. Da ble vi stående til han fikk ferten av henne igjen og fant henne. Alle gangene han fant henne var det jubel og lek. Kalix var kjempe flink, og vi blir nok å prioritere spor litt mer fremover. Er så artig å se når hunden mestrer helt selv, og du ser etterpå hvor god hjernetrim det er  for hunden. Vi tok dessverre ingen bilder av Kalix, både jeg og Veronica glemte helt av det – Men neste gang skal dere få se lille gutten min i aksjon!

Flinke Fokus som er en dreven sporer fikk et 600 meters spor med fem pinner som hadde en times hviletid. Han hoppet over den første, men tok alle de andre. Samt at han ikke enset hverken en turgåer, Veronicas kryssspor eller andre forstyrrelser i sporet. Han gikk kjempe fint, og hadde virkelig drag i sporlinen. Veronica hadde også en sånn smart GPS, for oss som ikke er så god å huske hvor vi har lagt pinner og spor….. Den viste hvor du hadde gått, hvor pinnene var og lignende. Så kunne man se der og da om hunden gikk rett.. Jeg trur jeg må gå til innkjøp av en sånn.

Kalix og Wii fikk også lekt seg litt og koset seg. De leker veldig bra ilag. Fokus fikk og kommet ut og sprunget litt i skogen etterpå, da trente vi litt budføring.

Se på denne vakre gutten!

 

Men va ei flott trening. Vi fikk gjort masse på kort tid! Takk Veronica for en flott økt.

Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: