Opplevelse av Tromsø som Turist!

Hei Alle sammen!

Nå når søsknene mine er her på besøk er dagen fullt opp med aktiviteter rundt omkring i Tromsø. Jeg har selv ikke opplevd Tromsø som «turist» og det er artig å dra rundt omkring med barna og ha en «unnskyldning» til å dra på barneaktiviteter. Hehe.

Dag en var vi på Istid 4 i 3D. Den var kjempe artig, og fikk terningkast både av meg og barna. Den anbefales både for barn og voksne! Eneste minuset er at det blir en DYR affære og dra på kino. 115 kr Per stk. Vi var fem stykker og ble godt over 650 kr for billetter og 3D briller vi måtte kjøpe. (-)

                                

Vi har og vært på Bowling. Vi betalte 330 kr for en times spill som inkluderte slush til barna. Var første gang jeg og barna bowlet. De hadde egne «jærer» som de tok opp så bowlingballen ikke gikk ut på siden. Dette var veldig bra og gjorde det mye lettere for barna. Var lett og sette seg inn i bowlingen. Men litt minus fordi ballene var litt vel tunge -de skulle hatt litt lettere baller hvertfall til Tora. Men ellers var det veldig artig, barna var fornøyd.

 (-)  tunge baller, barnevennlig, dårlige sittegrupper. (+) Bra service, bra spill, Alt i alt: Terningkast

  

Vi var også på Polaria. Barna syntes dette var morsomt, men jeg synes det var veldig lite å se der. Skal man dit anbefales det at dere drar når selene trenes og mates. Dette var artig å se både for barn og voksne. De trente mye av det samme som jeg har på hverdagslydighetskurset mitt og trener med egne hunder – target på ulike ting som hånd, leker osv, snurr, ligg helt ned osv. Artig å se. De brukte også positiv forsterkning og viste bra med kroppspråket sitt hva de ville at selene skulle gjøre. Ellers var det noen kråkeboller, fisker og krabber og se. For oss som er mye på sørøya var det middels spennende å se fisker vi allerede hadde sett ofte igjen – men barna syntes det var artig å se de helt levende i naturlig miljø. Det var noen sinnsyk svære steinbiter, flyndrer, kveiter og lignende. De hadde også en film om nordlys- men den anbefaltes ikke for barn for at det var engelsk tale. Det var synd for barnas del. Men de var glad for å ha vært der, og syntes det var artig – og har man aldri vært der bør man dra innom å se.

(+) Mating og trening av selene, fiskene, krabbene. (-) lite å se, mer for turister som ikke er vant til «det norske», utrulig dyrt i Kafèen.

 

Leos Lekeland har vi også vært på. Dette er noe barna har gledet seg til lenge. De har mast om det i mange dager! Masse utstyr og leker de kunne boltre seg på, og de var rød i ansiktet hele tiden av varme for at de sprang og hoppet rundt omkring hele tiden. Dette falt veldig godt i smak for ungene. stort pluss for at spillene som var satt opp ikke kostet ekstra – slik det gjorde på bowlingen. Barna fikk lekt i masse timer og koset seg – og fikk ut masse energi!! Blide og førnøyde var de når vi hadde vært der i 3,5 time. Barna var super fornøyde. Eneste negative var servicen! To av de som arbeidet der så ut som de hadde solgt smør og aldri fått betaling. De var så sure. Hun ene var veldig blid og hyggelig. Jeg bestilte tre pølse med brød til oss, det tok 45 minutter…. Da ble jeg litt utålmodig, og dette irriterte meg ganske mye.. Spesielt når de som bestilte lenge etter meg fikk pølsene sine før oss…. Men når vi fikk dem var de gode – til kun prisen av 10 kr per stk! Mydland pølser! Var kjempe billig mat der! Skal du dit med barna dine – ta med lesestoff eller noen å slarve med. Det var litt kjedelig å sitte alene og stirre i lufta. Terningkast

Vi har også vært på Vitensenteret. Dette falt virkelig ungene for – å jeg! Dette er et fantastisk opplegg!! Utrulig bra for små og store. Barna fikk lært – opplevd og gjort MASSE!! En sum for å komme inn – hvor du hadde mulighet for å se to filmer med den super flotte kinosalen de hadde! Man lå bak og så på film. Vi så en film om historien bak informasjonen vi har om sjømonstrene og dinosaurene. Hva de gjorde når de fant skjelletter i bakken og lignende. Dette falt barna pladask for. Vitensenteret har lagt opp ett fantastisk opplegg som lar barna utforske og lære masse ulike greier. Anbefaler og ta med matpakke og drikke – da de bare har muffins og brus til salgs. Det er lov å spise medbrakt som også er ett stort pluss! Vi var på vitensenteret i fire timer – og barna ville enda være lenger! Hyggelig betjening var det også! Dit blir vi garantert å dra flere ganger!! terningkast

Publisert i Diverse Hund
4 kommentarer på “Opplevelse av Tromsø som Turist!
  1. Inger M. Kongsbak sier:

    Hmmmm, artig lesing, og god informasjon 🙂 Håpe noen av de som driver og jobber på de enkelte stedene også får lest dette!

  2. Kor flink vertinne du e. artig å lese.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: