På tur til Hasvik!

Da er helgen over og vi er ferdig pakket for å dra til Hasvik i løpet av kvelden. Vi skal reise med hurtigbåt og jeg er litt spent på hvordan Kalix kommer til å være på båten, men går nok helt fint.

I Hasvik er det påmeldt 5 spennende ekvipasjer som jeg gleder meg kjempe masse til å møte! Det blir første kurset i regi av Skøy Hundeskole og det må vi feire med å ta med litt kake på første kurs kveld! Jeg trur det blir et kjempe spennende kurs. Er veldig fornøyd med kursplanen, og håper kursdeltakerne liker hvordan jeg har satt opp kurset!

Må bare si tusen takk til Gøril og familien for at de er så snille og lar Daisy, Kalix og jeg bo der denne uken. Blir kjempe koselig å treffe dere igjen.

Kalix er nå 13 uker og veier 9,5 kg – men han er egentlig et beinrangel med masse pels. Han har vokst kjempe masse og vokser hver eneste dag. Kalix er veldig voldsom i leken, så i helgen når min venninne var her med sin lille chihuahua måtte vi finne ut hva vi skulle gjøre så han ikke hoppet opp på henne hele tiden. Hun er også litt skeptisk til andre hunder og trenger tid til å bli kjent. Det vi gjorde var å holde Kalix i halsbåndet, så de kunne lukte på hverandre uten at det ble ville tilstander! Etter en stund slapp jeg Kalix rolig så han fikk hilse selv, og dette gikk over all forventning. Han lærte seg hvordan han skulle være, la seg ned og roet seg selv ned. Hvis han ble for voldsom sprang hun inn i buret, da fant Kalix ut etterhvert at hver gang han la seg ned – kom Shot springende ut av buret og ville leke.

 

Egentlig går ting veldig bra med Kalix. Han vokser godt og lærer fort. Nå har han lært ligg og sitt på bare kommando uten annen påvirkning. Jeg kan stå, sitte eller gå og si det og han utfører momentet. Vi trener nå en del på å komme på plass. Dette trener jeg ved å føre han med godbiten i hånden og inn på plass. I en sirkel bevegelse. Dette begynner han og skjønne nå, og tilbyr atferden av og til. Noe som jeg liker veldig godt! Jeg holder på å lære han «snurr» til høyre. Da klikker jeg først når han har hodet litt vendt mot høyre, så øker jeg kriteriene og han må snu hode enda litt mer neste gang – og slik fortsetter jeg helt til at han utfører hele snurren. Dette synes han er veldig gøy og tilbyr også snurr av og til – og gjerne på steder han ikke burde – som rett inn i bordet eller inn i veggen og lignende.

Eneste problemet med Kalix er at han er begynt å bjeffe på veldig mye forskjellig. Igår når jeg tok han ut av bilen sto naboen og snekret, og det var høye lyder som han ikke så hvor kom fra- og begynte å bjeffe. Da begynte vi heller og trene litt lydighet, og var ute og styrte helt til han kunne gå rundt å snuse uten å bry seg om bråket. Han bryr seg ikke om høye lyder som har ser kommer fra, men lyder han ikke ser hvor kommer fra. Så vi skal fokusere på sosialisering på ulike lyder.

Ha en fin dag!

Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: