Det du gir er det du får!

Hunden: et kjært familiemedlem

Når en valp kommer til et nytt hjem, sosialiseres den gjennom mennesker til å tilpasse seg menneskets døgnrytme. Når valpen kommer i hus til sin nye familie, blir denne familien/eieren hundens flokk. Denne lille valpen er avhengig av mennesket for å få tilfredsstilt sine behov, som med alderen øker. En valp trenger ikke den mosjonen som en ung/voksen hund trenger. Med alderen til hunden, øker energimengden og behovet for å få brukt opp denne energien. Hunder trenger mosjon, rett ernæring, rutine, disiplin.. Som hundeeier er du flokkleder og mottaker av et dyrs tiltro. Hunden er en trofast venn som er avhengig av vår omsorg.

          
Det du gir er det du får!

Hunden er lojal. Den dømmer deg ikke. Kritiserer ikke din oppførsel. Du er dens nærmeste tilknytningsperson, det er du som styrer hverdagen dens. En hund trenger mosjon, og den trenger og få brukt hjernen sin.  Jeg vil tørre å påstå, at en hund som ikke får nok mosjon eller psykisk trening, mest sannsynlig er en ulykkelig hund. Den kan da ty til adferd som å tygge i stykker ting, stikke av, være masete, ulydig, aggressiv og lignende. Hvordan kan man forhindre dette? Eller i verste fall, få dette bort? Tren hunden din. Gi den tur. La den løpe litt løs av og til på fjellet, jogg med den, sykle med den, gå en tur! Det er sunt for både deg og hunden, og vil forbedre både deres forhold og deres helse! Hunder trenger og fortjener MINST en tur per dag, pluss tisseturer. I mine øyne har jeg minimums krav til turgåing med mine hunder på 1 times gange. Det har jeg satt opp som et minstekrav, selv om jeg har en stressende hverdag, selv om det av og til er grusomt vær, selv om jeg heller skulle gjort noe annet. Det var mitt eget valg og ta til meg en hund, og med det har jeg tatt på meg ansvaret som følger med!  Men selvsagt, er det orkan og hverken du eller hunden kan ferdes ute, gi hunden en liten tisse tur, og aktiviser hjernen dens innendørs istedenfor. Søk etter godbiter eller bamser. Lær inn nye triks. En dag det var fryktelig dårlig vær, lærte jeg Emma å hente fjernkontrollen til meg for eksempel. Men hodet til hunden burde ikke brukes kun når det er dårlig vær, men bruk hodet til hunden litt vær dag! Annen aktivisering som agility, spor, lydighet, rundering, ipo, osv osv, er fantastisk for hunden så lenge det blir lystbetont! La hunden ha det artig sammen med deg, aktiviser den! Klarer du ikke å aktivisere deg selv med disse, gå på kurs! Avtal treningsmøter med andre hundeeiere, ta på deg ansvar på hundeklubbens fellestreninger ? da er det ikke så lett å si «nei, i dag orker jeg ikke».

Hvis du aktiviserer hunden din både fysisk og psykisk, vil jeg nesten garantere at du får en lykkeligere hund og en hund som passer bedre inn i familien. En «lydigere» hund. La hunden få bruke sin energi og sin intelligens sammen med deg!

Hunden gir oss så mye; trygghet, kjærlighet, vennskap, tillit, en bestevenn for ditt barn; eller for deg selv. Er det ikke på tide å gi litt tilbake til dette snille gode vesenet? 

Stikkord: , ,
Publisert i Diverse Hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: